Πως γίνεται η κολονοσκόπηση: Προετοιμασία και διαδικασία

Πως γίνεται η κολονοσκόπηση: Προετοιμασία και διαδικασία

Η κολονοσκόπηση (colonoscopy) είναι μια ιατρική εξέταση που γίνεται με μέθη και εξετάζει το εσωτερικό τοίχωμα του παχέος εντέρου. Εισάγεται από τον πρωκτό ένας μικρής διαμέτρου εύκαμπτος σωλήνας με κάμερα και εξετάζεται το παχύ έντερο σε όλο το μήκος του. Η διαδικασία είναι σε θέση να ανιχνεύει φλεγμονώδεις ιστούς, έλκη, ανώμαλα εξογκώματα, πολύποδες και καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρόκειται για μια απλή και ασφαλή εξέταση η οποία διαρκεί 30-60 λεπτά.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για μια κολονοσκόπηση αλλά οι πιο συνήθεις είναι οι εξής: Αίμα στα κόπρανα, μαύρα κόπραναχρόνια διάρροια, σιδηροπενική αναιμία, απώλεια βάρους με συμπτωματολογία από το κατώτερο γαστρεντερικό σύστημα, οικογενειακό ιστορικό πολυπόδων η καρκίνου του παχέος εντέρου, παρακολούθηση ασθενών με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου για έλεγχο και αποφυγή επιπλοκών.

Read more

Γαστροσκόπηση

Γαστροσκόπηση

Η γαστροσκόπηση είναι μια ιατρική διαδικασία όπου ένας λεπτός, εύκαμπτος σωλήνας που ονομάζεται Γαστροσκόπιο χρησιμοποιείται για να ελέγξουμε το εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου. Η διαδικασία μερικές φορές αναφέρεται ως ενδοσκόπηση ανωτέρου πεπτικού. Το ενδοσκόπιο φέρει στο άκρο του φωτισμό και κάμερα. Η κάμερα στέλνει εικόνες από το εσωτερικό του σώματός σας σε μια οθόνη τηλεόρασης. Η γαστροσκόπηση είναι μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία, με περισσότερες από 600.000 γαστροσκοπήσεις στην Αγγλία κάθε χρόνο. Αυτό το άρθρο επικεντρώνεται σε γαστροσκοπήσεις που χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν και / ή να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που προσβάλλουν το ανώτερο τμήμα του πεπτικού συστήματος, όπως του στομάχου και του οισοφάγου.

Read more